Biografie

september 1999

De levensloop van KOEL BEWAREN begint zo langzamerhand de vormen aan te nemen van een sprookje.We kunnen dus beginnen met er was eens. Er waren eens twee jongens die samen Nederlandstalige liedjes speelden en zongen. De twee jongens heetten (en nog steeds) Steven Neele en Simon van der Meer en het duo noemde zich “Cooling down”.

Onder deze naam traden zij slechts één keer op, maar de liedjes vroegen onderhand om uitgebreidere muzikale omlijsting. deze werd al snel gevonden in multi-instrumentalist Erjen van Nierop en buurmandrummer Roel van den Berg. Deze vier personen maken KOEL BEWAREN nu al twee-en-een-half jaar tot wat ze zijn.

Er kwamen meer optredens en 20 augustus 1999 stonden zij nog in de finale van het summerfestival in Renesse. Dit was met name te danken aan de grote schare fans, die altijd trouw meereist naar een optreden van KOEL BEWAREN.

Digitaal gezien heeft dit alles tot dusver geresulteerd in een cd-r vorig jaar en in een spiksplinternieuwe cd ‘Hier Openen‘, die 2 oktober 1999 gepresenteerd zal worden in “Ons Dorpshuis” in Nieuwerkerk.

Koel Bewaren bestaat uit de volgende bandleden:

  • Steven Neele
  • Simon van der Meer
  • Erjen van Nierop
  • Roel van den Berg

 

Jaar: 2001

Wisseling drummer Alexander Bevelander

 

Jaar: 2002

Lancering CD ‘Mag dat

 

Jaar: 2003

Koel Bewaren houdt op te bestaan 🙁